Kao i prijašnjih godina, tako su i na ovogodišnjim 54. Vinkovačkim jesenima što se održavaju od 13. do 22. rujna, organizatori priredili niz koncerata prvih imena hrvatske zabavne glazbe, a brojni Vinkovčani i njihovi gosti zasigurno će moći odabrati izvođača koji im najviše odgovara.

Vinkovačke jeseni, osim ljubitelja tradicijske kulture, svake godine privlači veliki broj mladih i turista, koji traže raznovrsne sadržaje. Uz popratna događanja o kojima smo već pisali u jednom od prijašnjih brojeva Vinkovačkog lista, ono što zanima ovakvu publiku, zasigurno će biti i koncerti, koji će se održavati na pozornicama u šatoru, u središtu grada, te na Slavonskom sokaku.

Prvog dana manifestacije, u petak 13. rujna na pozornici u šatoru nastupa izvođač s bogatom i uspješnom karijerom. Željko Bebek na sceni je već više od 50 godina, pa hitova zasigurno neće nedostajati. Još jedan pjevač s bogatom karijerom, Massimo, zabavljat će posjetitelje drugog dana Vinkovačkih jeseni, 14. rujna. Ljubitelji dalmatinskog klapskog pjevanja na svoje će doći u nedjelju 15. rujna. Tada će naime u Vinkovcima gostovati dobro poznati Tomislav Bralić & Klapa Intrade. Njima će se na pozornici pridružiti i gosti, Tamburaški sastav Bosutski bećari.

U ponedjeljak 16. rujna pod šatorom se neće održati koncert, no sadržaja neće nedostajati. Već tradicionalno šator će zauzeti modeli i manekenke, a u sklopu Modne revije Loreena, koju organizira Udruženje manekena „Loreena“. Nakon jednodnevne stanke, koncerti se nastavljaju u utorak, 17. rujna, kada će nastupiti splitski pjevač i tekstopisac, Dražen Zečić. Sljedeća dva dana u Vinkovcima gostuju ženske snage hrvatske estrade. U srijedu, 18. rujna nastupa jedna od najtrofejnijih hrvatskih pjevačica, dobitnica Porina, Jelena Rozga. U četvrtak pak vinkovačku publiku zabavljat će Maja Šuput.

Udarni, zadnji vikend 54. Vinkovačkih jeseni obilježit će tamburaška glazba. Nakon Svečanog otvorenja u središtu grada, u šatoru će, u petak 20. rujna nastupiti Tamburaši za dušu. Dan poslije, pretposljednje večeri 54. Vinkovačkih jeseni, na pozornicu će izaći Tamburaški sastav Berde band. Vrhunac završnog vikenda bit će u nedjelju, 22. rujna, kada će nakon svečanosti zatvaranja posjetitelje i ove godine zabavljati dobro poznati Najbolji hrvatski tamburaši.

Ove godine održat će se jedan koncert i na Velikoj pozornici u središtu grada. Također posljednjeg dana 54. Vinkovačkih jeseni posjetitelje u Pješačkoj zoni na Tragu bana Josipa Šokčevića zabavljat će Ivan Zak.

No koncerti se neće održavati samo u šatoru i u središtu grada. Zvuci tamburice moći će se čuti i na Slavonskom sokaku, gdje ćete moći uživati u bogatoj ponudi brojnih izlagača i ugostitelja, a za zabavni dio programa tu su dva tamburaška sastava. Svake večeri na maloj pozornici izmjenjivat će se tamburaški sastavi Slavonski suton i Tambura band.

Ulaz za sve navedene koncerte na pozornici u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni, na Slavonskom sokaku i u središtu grada, besplatni su za sve posjetitelje.