Školsko športska dvorana Bjelovar,

četvrtak, 26.12.2013. u 20:00 sati

Klapa Kampanel
Bosutski Bećari
Mirko Švenda Žiga
Klapa Bjelovar

Pokrovitelj:Grad Bjelovar,

medijski pokrovitelj: Super radio, radio Terezija,  BB radio

Promicatelji: Agrohit, Arija

Prodajna mjesta: Eventim, Intentio i kiosci Tiska


Klapa Kampanel

Djeluje od 1996.Satavljena na osnovama primoštenske klape Kumpari, uglavnom od članova podrijetlom sa šibenskog i splitskog područja.Kako sami članovi u šali kažu, klapa je nastala kao izlika za zabave i razvlačenje studiranja, ali istinski zbog ljubavi prema pjesmi.

Njeguju različite vrste izvedbi pjesama od «a capella»  (bez instrumenata), preko dalmatinskih klasika sve do pop izričaja uz popularne instrumente.Sudionici su svih relevantnih manifestacija klapskog pjevanja (Omiški festival, susreti klapa Opatija i Makarska) i festivalske glazbe (Dalmatinska šansona Šibenik i Splitski festival), česti izvođač na velikim koncertima klapske pjesme uz klape Intrade, Maslinu i oba Cambi-ja.

Ostvarili su tri cd-izdanja, od toga jedan koncertni (uživo iz Gavelle), te dva studijska albuma «Aj ća, volim te» sa istoimenim velikim hitom autora Harija Rončevića, i novog albuma «Na putu do sna»Poznati su po vrhunskim obradama velikih hitova popularne glazbe poput «Ne budi me mati, Anđele moj, Copacabana, Pismo ćali, Moja posljednja i prva ljubavi» koje ćemo imati prigodu poslušati i na bjelovarkom koncertu.


Mirko Švenda Žiga

Jedini istinski promicatelj međimurske i hrvatske tradicionalne glazbe, te izvrsni interpretator svih glazbenih žanrova (od tradicionalne do popularne pjesme).Njegovi glazbeni projekti, njegov zabavljački duh i izvrsna emocija u pjevanju, prepoznati su od strane šire publike, bilo da nastupa uz popularni ili tradicijski glazbeni sastav ili uz svoj puhački sastav Bandiste.Do sada je izdao deset  albuma, te uskoro dovršava jedanaesti sa novim glazbenim iznenađenjem na kojem pjeva pjesme koje govore o obitelji.Nastupao je na svim relevantnim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, etno festivalima u svijetu (Bugarska, Makedonija, Turska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Švedska), te su mu napoznatiji koncert «The Cabaret»  u kazalištu Histrionski dom za koji je snimio i koncertni album, te samostalni koncert «Najljepša etno priča iz Hrvatske» u  dvorani Lisinki.Dvaput nastupao na Dori i oba puta prepoznat od publike koja mu daje visoka prva mjesta, spomenimo pjesmu Blagdani koju će pjevati i Bjelovaru uz svoje ostale uspješnice.

 

Klapa Bjelovar

Klapa Bjelovar osnovana je kao neprofitabilna udruga, nastala iz želje za njegovanjem višeglasnog pjevanja, očuvanja domaćeg izričaja, vizualnog identiteta i zajedničkog druženja, a to objedinjuje sve ono što god značilo - KLAPA u svakom smislu.

Nastala na ostacima Panonskog mora, u izgubljenim lukama ravnice njezina matična luka je Bjelovar.  Članovi klape Bjelovar sami pišu stihove, glazbu te aranžmane. U svom bogatom repertoaru izvode i kompozicije drugih autora klapske pjesme. 

Posebno su ponosni na pjesmu posvećenu svome gradu „Luka usred žitnih polja „ koja se izvodi u katedrali Svete Terezije u Bjelovaru u izvođenju katedralnog zbora.

Već gotovo pola godine klapa priprema novi nosač zvuka na kojem će biti isključivo sakralne pjesme  za koje su tekstove i glazbu napisali  članovi klape. 

Već šest godina klapa Bjelovar isplovljava i ponovo se vraća u svoju luku sa mnogih festivala (Pitomača, Požega, Kutjevo,Krijesnica) tv nastupa, koncerata i gostovanja.

Uvijek sa novim pjesmama u kojima donosi toliko lijepih stihova.

 

Bosutski bećari

Vinkovački tamburaški sastav osnovan 1981. godine i dan danas djeluje pod imenom Bosutski Bećari, doduše, ne u originalnoj postavi.

Ozbiljnijim diskografskim radom počinju se baviti tek nedavno, kada u bend dolazi mlada i entuzijastična ekipa željna dokazivanja.  Prije dvije godine poharali su sve top liste svojim hit singlom „Sad kada došla si“ koji su snimili u suradnji s Klapom „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca.

Tom pjesmom pokrenuli su novi pravac u tamburaškoj glazbi kojem su se priklonili i mnogi drugi tamburaški sastavi, što je uveliko pridonijelo popularizaciji tamburaške glazbe kod mlađe publike, diljem Hrvatske.

S istom pjesmom pobijedili su, kao debitanti, na popularnom „Glazbenom festivalu Slavonije“ koji se održava u Požegi, kao i sa pjesmom „Želim te noćas“ s kojom su nastupili godinu dana kasnije, a koja se 14 tjedana zadržala na službenoj TOP 40 listi „Instituta Hrvatske Glazbe“.Bosutski Bećari su bili stalni gosti u Dubrovniku od 2003.-2012. godine na dočecima N. Godine, Noć Dubrave, Sv. Vlaho... , zatim festivalima u Kutjevu i Županji, CMC festival u Vodicama, u Županji tako dvostruki pobjednici, pobjednici na Dukat festu u Vinkovcima. Jedan od najdomljivijih koncerata je bio na Poljudu 2011. s klapom Cambi pred 15 000 ljudi. 

Stalni su gosti na otvaranju Vinkovačkih jeseni, Jesen u Lici, Voloderske jeseni, razne manifestacije u Ogulinu, Našicama, Slavonski Brod, Osijek, Zadar, Rijeka, Opatija, gostovanja u disko klubovima dilje Hrvatske...

Planovi za skoriju budućnost je izdavanje novog nosača zvuka u izdanju Croatie Records gdje će se naći desetak pjesama. Neki singlovi koji će se naći na novom CD-u su već objavljeni: Samo me jednom pogledaj, Želim te noćas, Ti i ne znaš.

Unazad godinu dana uveli su novine u band, tako što su prvi tamburaši u Hrvatskoj koji na živim nastupima kombiniraju tamburaške instrumente s klavijaturama, bas gitarom, bubnjem, te franc. harmonikom što se pokazalo kao izvrsna kombinacija.