Put do osvajanja legendarne gastro nagrade nije bio nimalo lagan. Na Bundeku je konkurencija bila vrlo oštra i trebalo je biti najbolji od deset timova koji su već slavili na lokalnim kvalifikacijskim natjecanjima. 

Roštiljalo se u dva kruga. Nakon pečenja lungića u komadu i pljeskavice u super završnici ostalo je samo četiri momčadi, Esekerski ćevap Ante Dozana iz Osijeka iLos Chupacabros Tvrtka Kračuna iz Zagreba uz već spomenute Valpovački kotlić i Školarce. Od njih je gastro sud u sastavu Branko Ognjenović, Almo Čatlak i Gojko Dragić tražio da pripreme firentinski steak i, naravno, simbol cijelog natjecanja ćevapčić, što je najbolje pošlo za rukom dvostrukom prvaku Hrvatske u pripremi fiš paprikaša Turaliji i njegovoj veseloj ekipi. 

Cjelodnevnu zabavu upotpunile su brojne igre, degustacije te voditeljske doskočiceFrane Ridjana, a prije velikog večernjeg koncerta trenutno najpopularnijeg tamburaškog sastava Bosutski bećari odličnu atmosferu zagrijavala je grupa 1. april. 

Zlatnom ćevapu prvi je puta kumovao i Miroslav Škoro koji je zajedno s IvanomZakom digao nekoliko tisuća Zagrepčana na noge već samim pojavljivanjem na pozornici. Zanimljivo je da je ekipa pobjednika 3. sezone Big Brothera Danijela Rimanića Kampo Kaštelo natjecanje završila na posljednjem, 10. mjestu, deveti su bili Allegri Istriani Zorane Turković iz Umaga (ekipu su činila dva bračna para koja su preživjela havariju Costa Concordije), osmi Hot Stuff Ivane Orlovčić s Krka, 7. zadarski Berekini Mladena Šarea, šesti Udruga Mladi kuhar iz Križevaca, a peti Sv. Bartolomej iz Knina.