Rođen u ljeto 1977. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu polazi u Ceriću i Nuštru. Kao četvrto dijete u obitelji, vrlo rano pokazuje interes za glazbu uz svoje dvije starije sestre koje su već‡ svirale gitaru i harmoniku. U jesen 1988. g. cerić‡ki KUD Slavko Mažer odlučuje pomladiti tamburašku sekciju i organizira malu školu za tambure. Darko se pridružuje tamburaškoj sekciji od prvog dana počevši svirati basprim. Prvi učitelj mu je bio Zlatko Periša - Pera, tadašnji i dugogodišnji član Bosutskih beć‡ara. Zbog sve više privatnih obaveza, Pera odustaje od daljnjeg predavanja, a školu preuzima Šima Dominković‡ također vrsni glazbenik i osnivač Zlatnih dukata i vinkovačkih Dika, čiji je član bio sve do današnjih dana. Uz Šimino vodstvo orkestar je brzo uznapredovao i mlada tamburaška sekcija se pridružila starijoj uigranoj ekipi sa Jankom Bogadi na čelu.

Početkom devedesetih i buđ‘enjem hrvatske nacionalne svijesti i stoljetnom težnjom za samostalnošć‡u hrvatske države, cerić‡ki KUD dao je popriličan obol tim burnim vremenima. Uslijedili su nastupi diljem Lijepe naše od Iloka, Šarengrada, Bapske, Vukovara, Vinkovaca pa sve do Zagreba i Makarske. Mnoge osnivačke skupštine Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske narodne stranke na kojima su nazočili tadašnji osnivači, prvi Hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđ‘man i gđa. Savka Dabčevia Kućar uveličali su svojim nastupima izvodeđi poznate slavonske pjesme i kola, te mnoge hrvatske budnice. Nažalost nesretni rat prekinuo je Darkov glazbeni put ali samo na kratko. Morao je napustiti svoje selo Cerić‡ četiri dana prije nemilih događaja, sklonivši se sa majkom i sestrom u Zagreb. Cerić‡ je okupiran 02.10. 1991. g. te srušen i spaljen kao i Darkova obiteljska kuć‡a. U tom ratnom vihoru, te iste zime Darkov otac susreć‡e Šimu Dominkovića na pustim vinkovačkim ulicama i u kratkom razgovoru povjeri Šimi kako Darku jako nedostaju njegovi svirači i dani provedeni uz tamburu. Dobri Šima nije oklijevao i veoma brzo je našao basprim za Darka i dao mu ga na korištenje. Još iste zime '92. g. Darko je bio član crkvenog orkestra u župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Smirivanjem ratnih aktivnosti u Slavoniji, Darko se sa obitelji u ljeto '92. g. vrać‡a u Vinkovce, gdje ostaje sve do ljeta '98. g. kada se vrać‡a usvoj oslobođ‘eni Cerić‡. U kasno proljeć‡e '93 susreć‡e svog prijatelja iz prijeratnog cerić‡kog orkestra Ivicu Sente i zajednički se slože sa mišlju da ponovo zasviraju. Osnivaju tamburaški sastav "€žSinovi ravnice"€œ. To isto ljeto se zatvaraju u jedan podrum u blizinu vinkovačkog željezničkog kolodvora i vježbaju svakodnevno. Sastav su činili šest cerić‡anaca iz prijeratnog orkestra: Miroslav Štivić‡, Ivica Sente, Dražen Ȍelig (Voloder), Krešimir Hunjet, Darko Jukić‡ i Marko Vidosavljević‡. Ponovo stari prijatelji na okupu svoje prve nastupe sviraju već‡ na Vinkovačkim jesenima. Sinovi ravnice su uz puno truda i vježbe postali veoma zapaženi naročito nakon izdavanja prvog albuma "€žLjubav nema granica"€œ i pjesme "€žDođ‘i u Vinkovce"€œ. 

Zbog različitih životnih puteva i opredjeljenja Sinovi ravnice ipak nisu bili održivi kao prvotno zamišljeni pa Darko kao i neki drugi članovi 1998. g. napuštaju sastav. Iste godine priključuje se vinkovačkom KUD-u "€žLisinski"€œ te nastupa na mnogim nastupima od kojih se ističu onaj u njemačkom Dresdenu i nastup u Veloj luci. Ponovo se takođ‘er aktivira u svom cerić‡kom KUD-u koji do '98. g. djeluje u Vinkovcima, te takođ‘er nastupa na brojnim nastupima, Vinkovačkim jesenima i dr. Nadalje Darko je bio i pridruženi član vinkovačkog KUD-a "€žTkanicaâ"œ, te KUD-a "€žZvonko Ban"€œ iz Jarmine s kojima je takođ‘er nastupao.
Krajem 1999. g. Darko se prestaje aktivno baviti glazbom i osim povremenih nastupa sa KUD-ovima nije aktivnije svirao. Nakon sedam godina izbivanja iz tamburaške glazbe, ponovo se koncem 2006. g. aktivira i postaje član tamburaškog sastava Bosutski beć‡ari u kojem i danas svira.

Darko je u sretnom braku sa suprugom Ljubicom sa kojom ima troje djece. Osim glazbom bavi se i informatikom, računalnim mrežama te sigurnošć‡u i zaštitom na radu u INA d.d. Industrija nafte.